پرفالوورترین بازیگر ایرانی
بهنوش بختیاری از معدود بازیگران زن ایرانی موفق در عرصه طنز میباشد. منشی صحنهای که توانست بهتدریج در آنطرف دوربی هم حضور پیدا کند و تواناییهایش را در بازیگری به رخ بکشد. نقشآفرینیهای بهنوش بختیاری را در مجموعههای طنز خاطرهانگیزی مانند «خانه بدوش»، «چارخونه»، «زندگی بهشرط خنده» و اکثر کارهای مهران مدیری به یاد داریم. او در سینما هم همانقدر پرکار بوده است که در تلویزیون. بهنوش بختیاری این روزها یکی از فعالترین و پرطرفدارترین بازیگران ایرانی در فضای مجازی، بخصوص اینستاگرام است. ابایی از هیچکسی ندارد و بدون پرده حرفش را با مخاطبین به اشتراک میگذارد. البته همین اظهارنظرها باعث ایجاد حواشیای برای او شده است. سالهاست که بهنوش بختیاری در عرصه مدلینگ و تیزرهای تبلیغاتی هم فعالیت دارد. بهطورکلی او در زندگی واقعی هم مانند کاراکترهایی که معمولاً بازی میکند، پرجنبوجوش و خوشانرژی است.
کودکی
بهنوش بختیاری 29 اردیبهشت 1354 در بیمارستان اقبال تهران از پدر بختیاری و مادری تهرانی به دنیا آمد. خانواده بختیاری 6 عضو دارد و بهنوش کوچکترین آنهاست. او یک خواهر و برادر بزرگتر دارد. اما دختر کوچک خانواده برخلاف بیشتر تهتغاریها، خیلی آرام و بیسروصدا بود. در تمام دورههای تحصیلی جزو شاگردان درسخوان و ممتاز بوده است. خودش میگوید وقتی در آزمون پزشکی پذیرفته نشد، افسردگی شدیدی به سراغش آمده است. دیگر شغل موردعلاقه بهنوش نوجوان مهمانداری هواپیما بود که خب آنهم محقق نشد. در حال حاضر تنها حرفهای که به آن فکر هم نمیکرد، بازیگری بوده است. اما خب گردش روزگار بهنوش را به این مسیر سوق داد و او را تبدیل به یکی از زنان مشهور ایرانی کرد.
دوران پرفرازونشیب دانشجویی
بهنوش بختیاری سال بعد فقط برای اینکه دانشگاه رفته باشد، تأکید میکنیم فقط برای اینکه دانشگاه رفته باشد، نه چیزی دیگری، کنکور مترجمی زبان فرانسه داد و قبول هم شد و لیسانسش را هم در همین رشته گرفت. بهنوش در همان زمان هم آدم یکجا بنشین نبود و در کنار تحصیل کارهای مختلفی میکرد. از خریدوفروش قطعات کامپیوتری گرفته تا فروش لنزهای رنگی و منشیگری در آموزشگاه کنکور و ... . بهنوش بختیاری از همان دوران علاقه زیادی به کتابخوانی داشت. کتبی مثل انجیل و تورات و نیچه بزرگترین دستاوردهای او در دوران منشیگریاش بوده است.
آغاز فعالیت هنری
از تأثرات همان مطالعات بود یا چیزی دیگری، کمکم علاقه به هنر در بهنوش جوان ریشه دواند او تصمیم گرفت مسیر زندگیاش را در این مسیر قرار دهد. شرکت در کلاسهای بازیگری مهتاب نصیرپور نقطه آغازین فعالیت او در دنیای هنر بود. بهنوش بختیاری وارد فضایی شده بود که میگوید، تا آن زمان هیچ شناختی از آن نداشت. نگار عابدی، سحر صباغدشت، شایسته ایرانی و ... از همدورهایهایی بهنوش بختیاری در آن کلاسها بودند. کلاسهایی که معرف و مقدمه حضور او در اولین سریال تلویزیونیاش شد. در سال 1375 بهنوش بختیاری اولین تجربه بازیگریاش را در مجموعه «هوای تازه» به کارگردانی محمد رحمانیان کسب کرد. بعد از آنهم در یکی دو مجموعه دیگر حضور کوتاهی داشت. اما اگر اینها را دوره اول بازیگری او حساب کنیم، میتوان گفت دوره موفقی نبود او را تا مدتی از هنرپیشگی دور کرد.
حضور در پشتصحنه
بهنوش بختیاری وقتی اولین حقوق بازیگریاش که بیست هزار تومان بود را گرفت، عطای این حرفه را به لقایش بخشید و تا مدتی بیخیال بازیگری شد. او میگوید: «با خودم گفتم بازیگری که برای من نه کار دارد، نه پول، پس رهایش کنم بروم کاری پشتصحنه پیدا کنم. حداقل درآمد بهتری دارد. همین شد که بازیگری را رها کردم و منشی صحنه شدم.» بهنوش بختیاری در میان سالهای 80 تا 84 بهعنوان منشی صحنه در آثاری همچون «مهمان مامان»، «پشت دیوار شب»، مجموعه «هزاران چشم» و ... حضور داشت.
آشتی با بازیگری
آشتی بازیگر بختیاری با بازیگری توسط رضا عطاران صورت گرفت. پیشنهاد عطاران برای بازی در سریال طنز «خانهبهدوش» دوره جدیدی را در زندگی بهنوش بختیاری رقم زد. همان سریال بود ک نام او را بر سر زبانها انداخت. سال بعد هم در «جایزه بزرگ» به مهران مدیری پیوست و تبدیل به عضو ثابت سریالهای مدیری شد. سریالهایی ازجمله «شبهای برره»، «باغ مظفر»، «گنج مظفر» و «شوخی کردم». بهنوش بختیاری با استایل بازیگری خاص و طنازش خیلی زود به شهرت رسید و خود را بهعنوان یک بانوی کمدین ایرانی ثابت کرد. فعالیت او در تلویزیون تا همین امروز بهصورت مداوم ادامه پیدا کرده است و تقریباً هرسال با یک مجموعه به خانههای مخاطبین ایرانی میآید. بختیاری برای بازی در مجموعهی کودک و نوجوان «محله گلوبلبل» برنده جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره سهستاره تلویزیون شد.
سینما
بهنوش بختیاری در سال 1387 شروع طوفانی در سینما داشت و در 6 فیلم سینمایی حضور پیدا کرد. بهنوش که در تلویزیون شهرت و محبوبیت قابلتوجهی پیدا کرد بود، با سیلی از پیشنهادات سینمایی روبهرو شد. بهنوش بختیاری پس از ورودش به سینما همواره از پرکارترین بازیگران در این حیطه بوده است. او برای بازی در فیلم سینمایی «من» نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن از سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر شد. بختیاری در آن ملودرام اجتماعی هم کاراکتری تقریباً طناز داشت.
ازدواج
بهنوش بختیاری در تیرماه 1386 با محمدرضا آرین، یکی از نویسندگان آثار مهران مدیری ازدواج کرد. آشنایی اولیهشان به همکاری در مجموعه «جایزه بزرگ» بازمیگردد. پس از آن در «چارخونه» بازهم در کنار یکدیگر قرار گرفتند و این بار علاقهای بینشان شکل گرفت که خیلی زود منجر به ازدواج شد.
یکی از عاشقانههای بهنوش بختیاری برای همسرش: «برای من زیباترین حال دنیا زمانیه که از سر کار میام و برای همسرم چای درست میکنم و باهم میخوریم... تو این دنیا از همهچیز و همهکس بیشتر دوستش داردم... هرچی ندارم در عوض زندگیم بوی عشق و سادگی میده... عشق تو جوری تسخیرم کرد که حس میکنم لانه جاسوسیام عزیزم. عاشقتم تا همیشه... تنها تو بودی که منو به خاطر خودم خواستی و با هر شکل و اخلاقی قبولم داری... مرسی یار همیشه یار زلال من... یا علی»
فرزندخوانده
اما شانس با این زوج هنری همراه نبود. بهنوش بختیاری در یکی از برنامههای تلویزیونی اعلام کرد که هیچگاه نمیتواند لذت مادر بودن را تجربه کند و قصد دارد سرپرستی کودکی را از بهزیستی بر عهده گیرد. سرانجام اسفند 1395 بود که وعدهی خود را عملی کرد و سرپرستی دختری به نام یگانه را بر قبول کرد.
شغلهای دوم
حتی شهرت در بازیگری هم نتوانست خانم بازیگر را بیخیال فعالیتهای تجاریاش کند. مدتی یک سالن زیبایی راهاندازی کرده بود و مقطعی هم در مجله دیدهبان بهعنوان سرپرست مشغول بود. در حوزهی مدلینگ و تبلیغات هم که همکاری گستردهای با محصولات مختلف از خوراک و پوشاک گرفته تا عطر و بدلیجات داشته است. اما او را بیش از همه با پوسترها و تیزرهای تبلیغات برند پوشاک پاندورا میشناسیم. طبق ادعا بعضی منابع خانم بختیاری یکی از سهامداران این شرکت نیز میباشد.
موسیقی
از تلویزیون و سینما و برند و مدلینگ و همهی اینها که بگذریم، رد پای بهنوش بختیاری را در موسیقی هم خواهیم یافت. بهنوش بختیاری از کودکی در کلاسهای آواز شرکت کرده و در سال 1395 به عضویت گروه موسیقی به نام پلاریس درآمد. خانم بازیگر به همراه این گروه در چندین کنسرت نیز حضور داشته است. البته کنسرتهای مخصوص بانوان. موسیقی موردعلاقه خودش هم موسیقی کلاسیک است و در میان خوانندگان پاپ ایرانی رضا صادقی، زندهیادان ناصر عبدالهی و مازیار را دوست دارد.
کارگردانی
شاید باورتان نشود ولی کارگردانی هم. در سال 93 فیلم مستند «فصل انگور» به کارگردانی بهنوش بختیاری تولید شد که به مسئله حواشی بازیگران سینما و تلویزیون میپرداخت. موضوع این فیلم ابتدا قرار بود خودکشی باشد که بختیاری به دلیلی برخی حساسیتها از این مضمون صرفنظر کرد. مستندسازی یکی از دغدغههای بزرگ خانم بازیگر است او اعلام کرده که فعالیتش در این حوزه را ادامه خواهد داد.
علایق و سرگرمیهای
بهنوش بختیاری ازجمله بازیگران زن عشق فوتبال است و طرفداری دو آتیشه پرسپولیس. در میان رنگها هم علاقه خاصی به رنگ بژ دارد. کلن آدم شادپسندی است و میگوید هیچوقت نمیگذرام کسی در خانوادهام لباس تیره بپوشد. از چلوکباب بگوییم که فن پروپاقرص آن است.
بهنوش بختیاری در یکی از پستهای اینستاگرامیاش، بهاره رهنما و زهرا عاملی (شاعر) را بهعنوان سنگ صبور و یاوران قدیمیاش معرفی میکند. جدای از این، دوستی او با بهاره رهنما سالهاست که در محافل عمومی نمایان است.
او همواره در مصاحبههایش گفته که پیشرفت کاریاش را مدیون زندهیادان حمیده خیرآبادی، اردشیر افشینراد و مهدی ابالسلط بوده و هست.
حواشی
اگر بخواهیم در مصاحبهها و پستهای اینستاگرامی بهنوش بختیاری بگردیم، با اظهارات جنجالی و حواشی زیادی روبهرو میشویم که به نقل یکی دو تای آنها بسنده میکنیم. او در یک برنامه رادیوی طعنه جالبتوجهی به برخی اتفاقات سیاسی کشور زد و گفت: «دوست دارم جامعهشناسی بخوانم تا مثلاً بعد از توافق هسته سریع ذوقزده نشوم و به عواقب آینده آن فکر کنم. مثلاً درباره اینکه بعد از ترکمنچای چه اتفاقی افتاد.» البته این سخنان او تبعاتی داشت و با واکنش تند و توهینآمیز یک روزنامه اصلاحطلب روبهرو شد.
چندی پیش هم دیدار او با خواننده زیرزمینی به نام امیر مقصودلو (تتلو) جنجالهایی را برانگیخت که توسط خانم بازیگر بیپاسخ نماند: «بااینکه در انتخابات از آقای روحانی حمایت کرده بودم ولی با حضور (در جشن تولد یکسالگی فارس پلاس) خواستم بگم انتخابات تموم شد و حالا دیگه وقت متحد بودنه. بعد حضورم دیدم آقای تتلو هم به اون جمع پیوستن و خدا شاهد است که روحم از ای حضور ایشان خبر نداشت...گذشت و رفت و توهینها شروع شد و هیچکس پشت من در نیومد و همه فکر کردن من با برنامهریزی اونجا بودم. فکر کردند تفکر من شبیه ایشون شده. فکر کردن من وارد بازیهای سیاسی شدم و ...»